Verhalen

Een modewinkel die blijft verassen

24 juni 2024

Shoppen met een bakje koffie, dan loop je er écht scherp bij. Op naar Nebraska!

Maak kennis met Nebraska Heerenveen

Nebraska jeans&fashion begon in 1996 als een kleine jeanswinkel in het centrum van Heerenveen. inmiddels is de winkel uitgegroeid tot een ruime modezaak voor dames en meiden. Wij interviewden eigenaresse Ankie Moll over haar mooie winkel met café, en de geschiedenis ervan.

Nebraska-Kafe

Nebrascafé en speelhoek

In 2021 kwam het ‘Nebrascafé’ erbij. Ankie: “Hier kun je tijdens het shoppen even lekker bijkomen onder het genot van een drankje en wat lekkers. Ook een lunch behoort tot de mogelijkheden. Voor de kinderen hebben wij een speelhoek zodat ook zij zich prima vermaken wanneer mama lekker aan het winkelen is.”

Even lekker bijkomen met een drankje en wat lekkers

Klein & vast team

Met een klein team vaste medewerkers worden de klanten bij Nebraska jeans&fashion nog ouderwets in de watten gelegd. Persoonlijke aandacht en een gezellige sfeer is erg belangrijk, en daarnaast streeft Nebraska ernaar ieder seizoen weer een vernieuwende en betaalbare collectie in te kopen. “Met een snel wisselende collectie weten wij onze klanten vaak te verrassen”, zegt ondernemer Ankie Moll van Nebraska. Haar modezaak is ook erg actief op de social media kanalen. Hier worden veel nieuwe kledingstukken geshowd aan de volgers. Dit trekt vervolgens weer mensen naar de fysieke winkel.

Vriendinnenavonden 

Bijzonder zijn de vriendinnenavonden bij Nebraska. “Wij hebben dan veel aandacht voor onze klanten omdat deze avonden altijd buiten de reguliere koopavonden gepland worden”,  legt Ankie uit. “In de avonduren is het dan gezellig met vriendinnen of collega’s ongestoord shoppen.”

De winkel wordt steeds groter

In de afgelopen jaren is de zaak een aantal keren uitgebreid. In 2017 kwam het pand van de  achterburen erbij. Hierdoor ging het winkeloppervlak van 220 m2 naar 330 m2. Sindsdien heeft de Nebraska een ingang aan de Dracht én een ingang aan het Molenplein. In de komende periode zal er opnieuw een verbouwing plaatsvinden. Er komt dan een ruimere keus in kinderkleding.

Meer weten over Nebraska?

Volg ze op Instagram!

Volg Nebraska kleding

Volg Nebraskafé

Nebraska-Heerenveen