Over HCOV

Hoewel de naam luidt ‘Heerenveense Centrum Ondernemers Vereniging’, zijn we er voor zowel de ondernemer als de bewoner of bezoeker. Bij HCOV geloven we in de kracht van samenwerking. Als vereniging staan we klaar om bewoners, ondernemers en bezoekers te ondersteunen, te adviseren en te inspireren. Of je nu een vraag hebt over lokale bedrijven, op zoek bent naar advies over ondernemen in Heerenveen, of gewoon wilt weten wat er te doen is in onze bruisende stad, wij zijn er voor jou!

Wij zijn er voor jou!

HCOV vertegenwoordigt de belangen van de in het centrum van Heerenveen gevestigde retail- en horecaondernemers, culturele instellingen en dienstverleners. Hierbij ligt de nadruk op de plaats, ruimte en belang van deze ondernemingen in de Heerenveense samenleving.

Deze ondernemersvereniging is ontstaan uit het oorspronkelijke HOV (Heerenveense Ondernemers Vereniging) en de St. CPH (Centrum Promotie Heerenveen).

Wat doen we voor ondernemers?

HCOV is de toekomst van het centrum in Heerenveen. Wij zijn een vereniging dat er is voor iedereen die betrokken is bij het centrum van Heerenveen, maar vooral voor de ondernemers. Wij zijn hét eerste aanspreekpunt bij nieuws, evenementen, of zorgen en vragen die betrekking hebben op het centrum.

Bekijk wat we doen voor onze ondernemers

Onze kerntaken

Naast die belangenbehartiging (waarbij het College van B&W onze primaire gesprekspartner is) heeft de HCOV nog drie kerntaken als haar opdracht:

  • Bevorderen van onderlinge samenwerking binnen onze achterban Ă©n met andere georganiseerde lokale en regionale stakeholders, wiens activiteiten in lijn liggen met onze kerntaken.
  • Waarborgen van de continuĂŻteit als aantrekkelijk winkelhart van Heerenveen, zelf Ă©Ă©n van de vier kernen van FryslĂąn;
  • Bijdragen aan de groei van Heerenveen als favoriete plek om te wonen, werken, verblijven Ă©n genieten.

Wat doen we voor bewoners?

In het hart van ons mooie centrum vinden we niet alleen bedrijven en hun klanten, maar juist de bewoners spelen een belangrijke rol. Hoewel het aantal bewoners groter is dan vaak gedacht, is het nog niet zo groot als het ideale toekomstbeeld van de gemeente Heerenveen.

En dit ideale toekomstbeeld werken we graag samen aan. Met de bewoners, bezoekers en ondernemers.

Bekijk wat we doen voor onze bewoners

Wie zijn verantwoordelijk voor deze groep?

Naast een onafhankelijke voorzitter wordt het bestuur gevormd door vertegenwoordiging van Ă©Ă©n of meer ondernemers uit de segmenten Retail, Horeca, Dienstverlening en Cultuur, aangevuld met een bestuurslid van de stichting Markt Heerenveen (ambitieuze handelaren met een plek op onze Zaterdagmarkt).

Laat jouw stem horen

Ben jij een ambitieuze ondernemer, zit jij vol goede ideeën of wil jij simpelweg jij stem laten horen voor de toekomst van het centrum van Heerenveen? Dat juichen wij alleen maar toe!

Ik wil mijn idee indienen!

Maar wil jij graag een actievere rol aan willen nemen met meer invloed, ook daar staan wij voor open! Meer informatie om lid te worden van HCOV vind je hier.

Meer weten over HCOV?

Dat kan! Wij gaan graag met jou in gesprek, neem dan contact op met een van onze contactpersonen.

Veelgestelde vragen

  • Er is nog ruimte voor nieuwe initiatieven in ons centrum. Neem gerust contact op met de centrummanager of ons bestuur; wij denken graag met u mee.