Verhalen

Into The Wine nieuw in het centrum van Heerenveen

31 mei 2024

In mei 2024 opende vinoloog Jacqueline haar eigen wijnwinkel Into The Wine.

Wijnproeverijen, winkel én cursuslocatie

Het centrum van Heerenveen is weer een winkel rijker. Aan de Lindegracht 41 opende vinoloog Jacqueline Wassenaar onlangs een prachtige wijnwinkel met de naam Into The Wine. Jacqueline heeft de inrichting van de winkel grotendeels zelf gerealiseerd naar haar eigen smaak. Tientallen wijnen staan prachtig uitgestald in de zaak. Of je nou van rosé of een droge witte wijn houdt, Jacqueline heeft een passende wijn met een goed advies. Achter in de zaak bevindt zich een ruimte waar Jacqueline cursussen en wijnproeverijen geeft. Binnenkort is er een feestelijk openingsweekend. Hierover later meer.

Een droom die uitkomt

“Ik ben erg trots op mijn winkel. Het is een droom die uitkomt”, vertelt Jacqueline Wassenaar. “Vorig jaar had ik niet gedacht nu een winkel te hebben. Dit was een vrij impulsief besluit. Dit past ook erg bij wie ik ben.” Jacqueline is niet alleen erg druk met de winkel, maar is ook actief op Instagram.

Vooraanzicht into the wine winkel Heerenveen

Liefde voor wijn

De interesse in wijn is bij Jacqueline al heel jong ontstaan, legt ze uit. “Niet dat ik toen al wijn dronk, maar tijdens een feestje of verjaardag van mijn ouders vond ik het heerlijk om aan de glazen, flessen en kurken te ruiken Toen ik zo oud was dat ik mocht uitgaan, bestelden mijn vriendinnen allemaal een bessen jus. En ik? Een droge witte of rode wijn.” Tijdens een stage in Frankrijk bij Nederlandse wijnboeren is haar liefde voor wijn pas écht ontstaan.

Jacqueline: “Door zelf bezig te zijn en te zien wat er allemaal bij komt kijken om zo’n prachtig eeuwenoud product te maken is bijzonder en enorm leerzaam. Je krijgt respect voor de maker en voor het product, Je begrijpt veel beter waarom een wijn zo smaakt; je gaat er anders naar kijken en leert er mee omgaan. Ik mag mij al een aantal jaren vinoloog noemen, ‘register vinoloog’ om precies te zijn. Een pittige studie aan De Wijnacademie en ik ben nog elke dag blij dat ik die stap heb gemaakt.”

Aanbevolen wijndocent van De Wijnacademie

Jacqueline Wassenaar geeft wijncursussen op niveau 1, 2 en 3 met de lesstof van SDEN(*). Jacqueline: “Het is ook heel mooi om te zien dat De Wijnacademie Into the Wine als aanbevolen wijndocent op hun website heeft vermeld. Leuk om te vermelden is dat, als je niveau 3 hebt afgerond, je toegelaten kunt worden tot De Wijnacademie om de vinologenopleiding te volgen.”

(*) De Stichting Dranken Examens en Normering (SDEN) is hét instituut in Nederland voor landelijk erkende drankexamens.